Har varit borta en stund och tänker passa på att använda bloggen till det oerhört fåniga att berätta om vad jag har haft för mig!

Jag och Helena hade vår bröllopsresa och den hamnade på Borneo, närmare bestämt norra delen, dvs, Malaysia.

Bilder finns här.

Tänker mig att dag för dag låter vettigast:

 1. Utresa, flyget avgick typ 6, åker till amsterdam och därifrån mot Kuala Lumpur.
 2. Kuala Lumpur till Kuching, går runt och kollar i staden, konstaterar att det är varmt och att maten är rakt av fientlig mot oss civiliserade vegetarianer! Införskaffar ful hatt nr 1! Vi noterar också att det i princip inte finns några västerlänningar där.
 3. Åkte till två grottor, den första var otroligt fin och kallades fairy cave, det var en gammal religiös plats för såväl urbefolkningen som kineserna i närheten. Känslan var som i en katedral. Den andra grottan kallades wind cave och hade en del fladdermöss och annat jox i sig, efter den överväldigande första grottan kändes den rätt tam.
 4. Kajakpaddling! Inte så mycket att säga förutom att det var skojigt och väldigt vackert, ganska lugn flod och vissa koordinationssvårigheter mellan mig och Helena i vår kajak.
 5. Utresa från Kuching till Kota Kinabalu där vi kom till Beringi Beach resort, sol och bad i all enkelhet, upptäcker till min förskräckelse att ful hatt nr 1 försvann!
 6. Sol och bad, införskaffande av ful hatt 2.
 7. Utresa från Beringi till Pulau Tigah, originalön i Robinsson, snorkling och gyttjevulkan samt stora ödlor och en del apor, rätt trevlig utflykt över en natt. Helenas ogillande av ful hatt 2 tilltar.
 8. Utresa från pulau tiga till Sabah hotell, ett mycket trevligt hotell med en trevlig pool och den enda bra restaurangen vi hittade under resan, vi var bara där en eftermiddag+kväll.
 9. Tidig utresa för att titta på orangutanger och vissa flodfärder, dagen kantas av regn men flodfärden är ändå ganska mysig, hamnar till slut på den sk enkla stugan som vi hade fått varning om var enkel, den hade trots detta allt utom AC och TV, så vi var positivt överraskande.
 10. Flodfärd+regnskogsvandring, mycket trevlig dag, viss molnighet tidigt på dagen gjorde värmen klart hanterbar men gjorde eftermiddagen till slö sådan då det brjade störtregna då.
 11. Tidig flodfärd som ledde tillbaka till Sabah hotell där vi återigen fick äta bra mat! Detta följdes upp av ett besök i ett väldigt stort tempel på toppen av en kulle, klart häftigt tempel faktiskt, framför allt utsikten. Efter det flyg till Kota Kinabalu. Helenas ogillande av ful hatt 2 övergår till starkt ogillande.
 12. Kota kinabalu var en rätt tråkig stad, stressad som vilken storstad som helst men utan något av större värde, tiden här tillbringades mest med vila och lätt shopping.
 13. Sola och badande i hotellets pool följt av hemresa, lämnade ful hatt 2 på hotellet till Helenas stora glädje!
 14. Idag!

Allt som allt är vi nöjda, det var en härlig resa med skön kombination av slappande och utflykter.

Har läst närmre 10 böcker, tillräckligt för att tömma min kindle på en full laddning tydligen (den behövde laddas under resan alltså).

Skönt att vara hemma, snart är det dags att införskaffa proviant inför kvällens prövning, dvs, hålla sig vaken så man kanske hamnar lite rätt i dygnsrytm.

Det lär bli pizza =P