Utflykten till Pompei började med en stående bussresa på snirkliga vägar, men betala fick vi inte göra för det var för trångt.

Sen gick vi till tåget och satte oss på hyfsat bekväma säten, resan tog fyrtio minuter.

Vägen dit var lite fylld av folk som ville lura på en att just de var bästa sättet att uppleva pompeji på och vi lyckades blir lurade av några av dem för 15 euro för ett par walkie-talkies med information som vi inte använde efter att vi fick en bra bok som ingick i entrépriset.

Men, på vägen mötte vi också en söt hund samt gick in en vacker kyrka:

https://hekla.nu/Galleri/Salerno/2/

Sen kom vi till Pompeji.

Det var en fantastisk upplevelse och vi hade tur med att det var molnigt annars hade det varit väldigt jobbigt. Det fascinerande är egentligen ingen av de enskilda delarna utan helheten, just när man känner att man går igenom en stad och faktiskt i många fall känner att husen de rika hade då fortfarande är sådana man skulle vilja bo i, framför allt dess trädgårdar.

De flesta av höjdpunkterna har vi försökt fånga i bildformat, och eventuellt kan vi i framtiden skriva kommentarer om bilderna:

https://hekla.nu/Galleri/Salerno/2/Pompei/