Resan börjar bra med skjuts till flygbuss (tack pappa) och sen allt det sedvanliga.

Första irritationen var att min väl förberedda surfplatta med filmer minsann inte hade lagt sig i något bra sovläge så den var helt urladdad. Så en bok gick åt på vägen hit (ebokläsare ftw).

Första flyget hade vi tre säten för oss själva, varav ett hade extra benutrymme, andra flyget hade vi båda extra benutrymme. Klart nice =)
Lite oklart varför vi fick det, men det var vingplatserna.

När vi landade så skulle vi ta taxi, och här blev saker lite förvirrade. Vi tror vi råkade hamna i kön för lokal taxi men han gick med på att köra oss från Napoli till Salerno för ett pris som först verkade lite högt men som visade sig väl förtjänta.

Väl inne i Salerno tar han upp Google Maps som visar oss till botten av hotellet, vilket mtp höjden var föga lämpligt. Det underlättade inte att hans kunskap i engelska var i stort sett obefintlig.
Vi lärde oss också att Salerno har en egenskap som den delar med Gamla stan, många enkelriktade med tvivelaktig märkning.

Summa summarum tog det ganska mycket längre än de 30-40 minuterna att komma fram, totalt sett snarare 80-90 minuter =P
Stackarn hade dessutom köer tillbaka.

Väl inne i hotellet noterar vi att vi bor på våning -5, bottenplanet, och för att ens komma dit måste vi ta en hiss ned två våningar.
Det placerar oss fortfarande mycket högt över vattnet.

Så, just när vi kom fram kändes det lite segt.

Första dagen här har dock varit skön, varmt i luften, varmt i vattnet och lugnt och skönt. Maten verkar väldigt fokuserad på tre saker:

  1. Seafood
  2. Pasta
  3. Pizza

Och både pastan och pizzan tenderar att ha fisk på sig.

Pastan är dock god så länge vi hittar vegetariska alternativ, och vi har googlat fram lite alternativ.

Här finns ett Galleri

Och, jag vill inte att det här ska låta gnälligt och vi ÄR nöjda, bara det att sakerna som stuckit ut varit mer av det gnälliga hållet so far ;)

I morrn tror vi att det blir dags att vandra omkring i Pompeji, så det ska bli häftigt!